Old_Bakwerk van Ann

Wat eraan voorafging

In 2008 leerde ik pottenbakken in de vrijetijdsateliers in Merelbeke. Mijn liefde voor het kunstambacht is daar ontstaan. Na 4 jaar oefenen, plus 3 jaar ondernemersopleiding Pottenbakker in Syntra West, was de tijd rijp om ‘af te studeren’ als pottenbakker. ‘Levenslang leren’ is hier echter geen loos begrip. Veel oefenen, cursussen en workshops blijven de ruggengraat van dit vak.

Wat brengt de toekomst

Dat is uiteraard koffiedik kijken, het verlangen om met keramiek deeltijds aan de slag te gaan was er. En vandaag is bakwerk.be niet enkel meer een domeinnaam die we bezitten, ik etaleer er ook met trots mijn werk. Naast dat van Paul uiteraard. Het idee is om een aantal keren per jaar ons huis open te stellen en de geïnteresseerden de kans te geven ons werk te bekijken en te kopen. Ik droom er nog steeds van om nog veel meer te doen met keramiek, ooit… Zo lang je maar kan blijven dromen…